πίσω

Αυτό το app, με μία μόνο photo, σου βρίσκει τον άγνωστο που θες στο Facebook Το Shazam για πρόσωπα βρέθηκε και ονομάζεται Facezam!!

Τoν είδες, δεν τoν ξέρεις και θες να γίνετε φίλοι στο Facebook. Δεν ξέρεις το όνομά του. ΟΚ. Έχει συμβεί σε όλους να αναρωτηθούν πώς θα ήταν τα πράγματα αν υπήρχε ένα Shazam που δε θα λειτουργούσε με μουσική αλλά με πρόσωπα. Ε, αυτό σκέφτηκαν κάτι τύποι και δημιούργησαν το Facezam που κάνει ακριβώς αυτό. Εντοπίζει κάποιον αν βρίσκεται στο Facebook μόνο από μία φωτογραφία.

Θα μπορείς δηλαδή, σε ένα μήνα που θα κυκλοφορήσει, να βγάζεις φωτογραφία οποιονδήποτε άγνωστο και το app θα βρίσκει αν έχει προφίλ στο Facebook.

 

 

 

Σύμφωνα με την Telegraph το Facezam σκανάρει δισεκατομμύρια φωτογραφίες προφίλ στο Facebook το δευτερόλεπτο, μέχρι να βρει αυτή που ταιριάζει. Το app έχει δοκιμαστεί σε ένα δείγμα περισσότερων από 10.000 φωτογραφίες, με ακρίβεια 70%.

Ο ιδρυτής του app, Jack Kenyon, υποστηρίζει ότι «θα μπορούσε να σημάνει το τέλος στις ανώνυμες κοινωνίες μας, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να αναγνωρίσουν τον οποιονδήποτε μέσα σε δευτερόλεπτα». Κάτι τέτοιο φυσικά σημαίνει ότι θα πάψει η έννοια της ιδιωτικότητας.

Μιλάμε για ένα app απ' το οποίο δεν μπορείς να ξεφύγεις, εφόσον φυσικά διατηρείς λογαριασμό στο Facebook. Ωστόσο η ακρίβειά του πέφτει στο 55% αν τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι κάπως καλυμμένα, είτε με γυαλιά είτε με μεγάλο καπέλο ή τα μαλλιά.

 

Η μόνη ελπίδα είναι να βάλει κόκκινη γραμμή το Facebook, οι κανόνες του οποίου παραβιάζονται. «Αυτή η δραστηριότητα παραβιάζει τους όρους μας και θα προσεγγίσουμε τον δημιουργό του συγκεκριμένου app για να εξασφαλίσουμε ότι θα συμμορφωθεί με αυτούς», σχολίασαν απ' την εταιρεία του Marc Zuckerberg.top
Επικοινωνία

93,4 Radio Dee Jay
Προφ. Ηλία 14, Πρέβεζα 481 00
T. 2682023809, F. 2682301347
email: info@radio-dj.gr

Διαφημιστικό Τμήμα

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο 93,4 Radio Dee Jay

Ακολουθήστε μας