πίσω

Με αυτούς τους 3 τρόπους σαμποτάρεις τα μαλλιά σου, χωρίς καν να το ξέρεις!

Τι πιο όμορφο από μια πλούσια χαίτη σαν της Ραπουνζέλ; Όλες θέλουμε να έχουμε όμορφα και υγιή μαλλιά και αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι πολύ μακριά, αλλά σίγουρα θες να είναι δυνατά και λαμπερά. Πολλές φορές όμως, είναι θαμπά, άχαρα και αδύναμα και αναρωτιέσαι το γιατί. Πίστεψέ με, υπάρχουν φορές που εσύ η ίδια σαμποτάρεις τα μαλλιά σου χωρίς καν να το συνειδητοποιείς. Έχεις σκεφτεί ποτέ τι κάνεις για να είσαι σίγουρη πως τα μαλλιά σου είναι υγιή και δυνατά;

Παρακάτω θα βρεις κάποια λάθη που κάνουμε συχνά εμείς οι γυναίκες και καταστρέφουμε την τρίχα μας, καθώς και συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα μαλλιά των ονείρων σου!

1)Τα βουρτσίζεις πολύ δυνατά

 

Μπορεί να βιάζεσαι, αλλά μην τα βγάζεις όλα πάνω στα μαλλιά σου. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι πολύ προσεκτική και να χτενίζεισαι με απαλές κινήσεις, ειδικά όταν οι τρίχες σου είναι βρεγμένες. Το νερό αδυνατίζει τους δεσμούς της τρίχας και την κάνει ως και 3 φορές λιγότερο δυνατή, με αποτέλεσμα τα βρεγμένα ή νωπά μαλλιά να είναι πολύ πιο εύκολο να σπάσουν, να καταστραφούν ή να κοπούν με το βούρτσισμα.

Επιπλέον, το πολύ έντονο και άγριο βούρτσισμα είναι πιθανό να καταστρέψει τα θυλάκια της τρίχας των μαλλιών σου, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αύξηση τους. Δούλεψε με μικρά κομμάτια, ξεκινώντας από τις άκρες και καταλήγοντας στις ρίζες, όσο ξεμπερδεύεις. Αν είσαι μακρυμαλλούσα κοπελιά, είναι ακόμα καλύτερο να κρατάς σφιχτά τα μαλλιά σου περίπου στη μέση του μήκους τους όσο χτενίζεις,  προκειμένου πιθανόν τραβήγματα να απορροφηθούν από τη χούφτα σου και όχι το κρανίο σου.

2)Δεν κάνεις  σωστή διατροφή για τα μαλλιά σου

 

Αν η τρίχα σου φαίνεται εύθραυστη και άψυχα, πρέπει να κατηγορείς τη διατροφή σου γι?αυτό. Μάλιστα, οι εξαντλητικές δίαιτες μπορεί να ευθύνονται για το γεγονός.

Ξέχνα τα φαγητά με χαμηλά λιπαρά και ψάξε για μια πλήρη και υγιεινή διατροφή. Τα μαλλιά, το δέρμα σου και όλη σου η υγεία θα σε ευχαριστεί. Πολύ καλές επιλογές είναι τα ψάρια όπως ο σολωμός, η σαρδέλα, η ρέγγα, το σκουμπρί, αλλά και το αβοκάντο, τα χορταρικά και οι ξηροί καρποί.

Αυτές οι τροφές μπορούν γιατρέψουν τα μαλλιά σου και να τους κάνουν πολύ καλό, επομένως βάλτα στην καθημερινή σου διατροφή.  Η πρωτεϊνη, επίσης, μπορεί να λειτουργήσει για να σταθεροποιήσει την κερατίνη, που βοηθά τα μαλλιά σου στο να είναι δυνατά και υγειή. Μπορείς, λοιπόν, να βασίζεσαι και στα πουλερικά, το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά.

Τέλος, ξανασκέψου πόσο νερό πίνεις. Μια απο τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού είναι, εκτός των άλλων, να βοηθά τα μαλλιά σου να είναι υγειή και να μην κάνουν ψαλίδα.

 

3)Δεν ενδιαφέρεσαι για τις ρίζες σου

 

Είναι εμφανές ότι τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από τις ρίζες και το δέρμα του κεφαλιού σου. Μπορεί το dry shampoo να σου γλυτώνει χρόνο, αλλά όταν το χρησιμοποιείς πολύ συχνά, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα στο κεφάλι σου και άρα τα θυλάκια της τρίχας σου, με αποτέλεσμα να έχεις και τριχόπτωση.

Όταν λούζεσαι, φρόντισε να κάνεις μασάζ στο κρανίο σου με τις άκρες των δαχτύλων σου, αλλά και να απομακρύνεις όλο το σμήγμα, όλη τη βρώμα και όλα τα υπολείματα των προϊόντων που χρησιμοποίησες.

 

Τι λες; Μήπως να ξεκινήσεις από τώρα τις αλλαγές;top
Επικοινωνία

93,4 Radio Dee Jay
Προφ. Ηλία 14, Πρέβεζα 481 00
T. 2682023809, F. 2682301347
email: info@radio-dj.gr

Διαφημιστικό Τμήμα

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο 93,4 Radio Dee Jay

Ακολουθήστε μας