πίσω

Οι Depeche Mode δίνουν μορφή στο «Going Backwards»

Ηχηρά μηνύματα για το «πισωγύρισμα» της ανθρωπότητας στέλνουν οι Depeche Mode με ένα ακόμα πολιτικοποιημένο τραγούδι.

Νέο video clip από τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού, τους Depeche Mode.

Μετά την κυκλοφορία του video για το «Where?s The Revolution» νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το κορυφαίο βρετανικό συγκρότημα οπτικοποιεί ένα άλλο τραγούδι από το 14ο άλμπουμ του με γενικό τίτλο «Spirit», που διατίθεται από το Μάρτιο από τις Mute και Columbia Records / Sony Music.

Αυτή τη φορά οι Depeche Mode επιλέγουν να δώσουν μορφή στο «Going Backwards», το δεύτερο single του «Spirit», το οποίο παίρνει εικόνα μέσω δύο video clip: Ενός γυρισμένου κανονικά και ενός 360 μοιρών, με την μπάντα να παίζει μουσική σε ένα δωμάτιο και διάφορα οπτικά εφέ. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Timothy Saccenti.

Στο τραγούδι, ο Dave Gahan -κεντρικός τραγουδιστής των Depeche Mode- υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι λεγόμενες «προοδευτικές» κοινωνίες δε βρίσκονται σε εξέλιξη, αγνοώντας τι συμβαίνει πραγματικά στην ανθρωπότητα και το περιβάλλον της. Οι νύξεις γίνονται ειδικότερα για την εκλογή του Donald Trump ως Προέδρου των Η.Π.Α., καθώς και για τα σημερινά προβλήματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και τα αγεφύρωτα οικονομικά χάσματα μεταξύ των ανθρώπων.

Επιπλέον, αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει ένα δυσάρεστο συχνό φαινόμενο και αφήνουν πίσω δεκάδες νεκρούς κάθε φορά, στα υπέρογκα οικονομικά χρέη που έχουν συσσωρεύσει οι δυτικές χώρες και στην αποκλίνουσα χρήση της τεχνολογίας, την οποία καταγγέλλει για τη «ρομποτοποίηση» του ανθρώπου.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για τοποθετήσεις με σαφή πρόσημο που καθιστούν το «Going Backwards» ως ένα ακόμη πολιτικοποιημένο τραγούδι των Depeche Mode με ηχηρά μηνύματα.

Η κανονική έκδοση του video clip:

 

Το video clip 360 μοιρών:

 


top
Επικοινωνία

93,4 Radio Dee Jay
Προφ. Ηλία 14, Πρέβεζα 481 00
T. 2682023809, F. 2682301347
email: info@radio-dj.gr

Διαφημιστικό Τμήμα

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο 93,4 Radio Dee Jay

Ακολουθήστε μας