πίσω

Όλα τα gadgets του James Bond και πώς λειτουργούν

Ξεφυλλίζουμε την τεχνολογική ιστορία του πιο Hi-Tech μυστικού πράκτορα.

 

Η προβολή κάθε ταινίας με πρωταγωνιστή τον «Bond, James Βond» αποτελεί ορόσημο για την κινηματογραφική σεζόν που τη φιλοξενεί. Μοιραία λοιπόν, ένα τόσο σημαντικό γεγονός δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται και από πιθανά και απίθανα αφιερώματα πάνω στο «βίο» και την «πολιτεία» του πνευματικού τέκνου του Ian Fleming.

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, με αφορμή, την παγκόσμια πρεμιέρα τουSPECTRE, είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να μάθουμε) τα πάντα για τα κορίτσια, τους εχθρούς, το στυλ, τα αυτοκίνητα, ακόμη και τους προορισμούς, που έχουν ορίσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την πενηντατριάχρονη ιστορία του 007. Και, εννοείται, για τα gadgets του θρυλικού πράκτορα. Για τα μικρά και μεγάλα τεχνολογικά θαύματα που όλα αυτά τα χρόνια συνοδεύουν τον 007 στις αποστολές του και τον βοηθούν να τις φέρει εις πέρας.

Εννοείται, βέβαια, ότι η τεχνολογία του Bond εξελίσσεται από ταινία σε ταινία κι από δεκαετία σε δεκαετία. Οι πρόσφατοι 007, για παράδειγμα, δεν πάνε πουθενά χωρίς το κινητό τους. Στο SPECTRE συγκεκριμένα, ο James Bond εμπιστεύεται τη Sony για την κρίσιμη επικοινωνία με τους συνεργάτες του και τις απειλητικές επαφές με τους εχθρούς του. Η νέα γενιά των smparthones Xperia Z5 είναι, άλλωστε, made for Bond συσκευές - μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση, σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το αδιάβροχο Xperia Z5 φέρει την καλύτερη κάμερα σε ένα κορυφαίο smartphone, το Xperia Z5 Compact είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να χωράει στην παλάμη χωρίς να στερείται κανένα από τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα της σειράς, ενώ η υπερ-ναυρχίδα Xperia Z5 Premium επαναπροσδιορίζει τα όρια της ψυχαγωγίας σε κινητό, με την παγκοσμίως πρώτη 4Κ UHD οθόνη5 για smartphone και με την αναβαθμισμένη τεχνολογία 4K Ultra HD. Η νέας γενιάς κάμερα για smartphone ενσωματώνει τεχνολογίες των εναλλάξιμων φακών Sony, που δημιουργήθηκε για να τραβάει σε κλάσματα δευτερολέπτου στιγμές, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων για ξεκλείδωμα αφής. Εντυπωσιακό, ε; Και εντελώς κατασκοπικό...

Εδώ, το εντυπωσιακό διαφημιστικό spot στο οποιό η Miss Moneypennyοργώνει τη Southbank προκειμένου να ξεφύγει από τους «κακούς» και να παραδώσει στον Bond το Sony Xpera Z5 του ακέραιο. Η κάμερα που χρησιμοποιεί είναι η RX 100 4.

Κι εδώ, ένα καταπληκτικό video διάρκειας δεκαεπτά (!) σχεδόν λεπτών, στο οποίο παρελαύνουν όλα τα gadgets που έχει χρησιμοποιήσει ο διασημότερος μυστικός πράκτορας στη μέχρι σήμερα κινηματογραφική σταδιοδρομία του, ξεκινώντας από το θρυλικό «Dr No» του 1963 και φτάνοντας μέχρι το εξαιρετικό «Skyfall» του 2012:top
Επικοινωνία

93,4 Radio Dee Jay
Προφ. Ηλία 14, Πρέβεζα 481 00
T. 2682023809, F. 2682301347
email: info@radio-dj.gr

Διαφημιστικό Τμήμα

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο 93,4 Radio Dee Jay

Ακολουθήστε μας