πίσω

Prison Break: H ανάσταση του Μάικλ Σκόφιλντ

Οκτώ χρόνια μετά, το Prison Break είναι και πάλι εδώ! Το Fox πήρε τη γενναία απόφαση να δώσει συνέχεια σε μια σειρά που είχε καθηλώσει στο παρελθόν εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, η οποία όμως είχε ουσιαστικά τελειώσει, με όλους μας να πιστεύουμε ότι ο πρωταγωνιστής της, Μάικλ Σκόφιλντ, ήταν νεκρός. Ο Paul Scheuring, δημιουργός του Prison Break είχε όμως άλλα στο μυαλό του, τα οποία θα μάθουμε στα εννέα επεισόδια της πέμπτης σεζόν.

Οι 10 στιγμές που το Prison Break κατάφερε να μας συγκλονίσει

Το μεγαλύτερο σοκ; Το γεγονός φυσικά ότι ο Μάικλ όχι μόνο δεν έχει πεθάνει, αλλά βρίσκεται σε κάποια φυλακή στην Υεμένη! Στόρι στο οποίο θα βασιστεί όλο ο κύκλος, με τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε στις προηγούμενες σεζόν να ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την μεγαλύτερη απόδραση της ζωής τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράματα ένα ένα για να δούμε τι ακριβώς μας έφερε το πρώτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Prison Break. Το όνομα του επεισοδίου είναι 'Ogygia' και όπως μαθαίνουμε στη συνέχεια, πρόκειται για το όνομα των φυλακών όπου βρίσκεται πλέον ο Μάικλ Σκόφιλντ.

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Η σειρά ξεκινάει με το απαραίτητο catch up προκειμένου να μας βάλει στο κλίμα. Στα πρώτα πλάνα βλέπουμε το πώς μπήκε ο Μάικλ στις φυλακές της Fox River στην πρώτη σεζόν, πώς γνωρίστηκε με τους συγκρατούμενούς του, τη γνωριμία του με τη Σάρα, την απόδραση, την αυτοθυσία του στο τέλος της τέταρτης σεζόν, το πλάνο από το video που άφησε για τον Λίνκολν και τη Σάρα και η περίληψη κλείνει με κοντινό πλάνο στον τάφο του. Μια νοσταλγία σε πιάνει βλέποντάς τα. Ειδικά με το μακρινό πλάνο των φυλακών της Fox River. Αναμνήσεις.

"Οι νεκροί μιλούν αν τους ακούσεις. Είναι μαζί σου. Προσπαθούν να σου πουν κάτι. Γιατί δεν είναι όλοι οι θάνατοι ίδιοι", είναι τα λόγια που ακούγονται την ώρα που βλέπουμε πλάνα από την... νέα ζωή του Σκόφιλντ. Και κάπως έτσι καταλαβαίνουμε με το 'καλημέρα' του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε καθόλου όμως είναι το πώς στο καλό ο πρωταγωνιστής μας μπορεί να τη γλίτωσε και να είναι ζωντανός. Τι μεσολάβησε; Πώς βρέθηκε στην άλλη άκρη της γης; Τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια; Κανένα από αυτά τα ερωτήματα δεν απαντήθηκε στο πρώτο επεισόδιο. Λογικό, μιας και ο σκοπός ήταν κυρίως να μας προθερμάνει γι' αυτό που θα ακολουθήσει.

Σας έλειψε ο T-Bag; Ο αγαπημένος κακός χαρακτήρας της σειράς τελείωσε τη θητεία του στη Fox River, παρέλαβε τα πράγματά του και αποφυλακίστηκε. Ανάμεσα στα αντικείμενα που πήρε βλέπουμε και έναν φάκελο, του οποίου το περιεχόμενο έκανε ιδιαίτερα τον ιδιαίτερα χαρούμενο. Ήταν η φωτογραφία για την οποία μιλήσαμε προηγουμένως. Ένα πειστήριο του ότι ο Μάικλ ζει και βασιλεύει. "Πόσο γαμάτη μέρα" θα πρέπει να σκέφτηκε από μέσα του ο Τ-Bag και έβαλε πλώρη για το σπίτι του Λινκολν.top
Επικοινωνία

93,4 Radio Dee Jay
Προφ. Ηλία 14, Πρέβεζα 481 00
T. 2682023809, F. 2682301347
email: info@radio-dj.gr

Διαφημιστικό Τμήμα

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο 93,4 Radio Dee Jay

Ακολουθήστε μας