πίσω

Πώς προέκυψε η συνεργασία του Ed Sheeran με τον Eminem;

Από ένα email ξεκίνησε η δισκογραφική συνάντηση του Ed Sheeran με τον Eminem.

 

Ο Ed Sheeran είναι μία από τις πολλές συμμετοχές pop καλλιτεχνών στον επερχόμενο δίσκο του Eminem, «Revival», σε ένα τραγούδι με τον τίτλο «River». Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης με το «Billboard», ο Βρετανός τραγουδιστής αποκάλυψε πώς έγινε πράξη η ονειρική συνεργασία με τον ράπερ από το Ντιτρόιτ.

 

Σύμφωνα με τον Ed Sheeran, όλα άρχισαν όταν έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον μάνατζερ του «Slim Shady», τον Paul Rosenberg, που του ζητούσε ιδέες για τραγούδια, περίπου το Μάρτιο του 2016.

«Ταξίδευα στην Αυστραλία και ο Russell Crowe έχει ένα σπίτι που είναι ένα μεγάλο αγρόκτημα? και έχει ένα στούντιο ηχογράφησης μέσα? Παίρνω ένα email από τον Paul Rosenberg, μάνατζερ του Eminem και είπε: ?Πρόκειται να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε το άλμπουμ. Στείλε οποιαδήποτε ιδέα?», πληροφορεί ο 26χρονος καλλιτέχνης.

Από εκεί και πέρα, ο Ed Sheeran είχε κάτι «πολύ ξεκάθαρο» στο μυαλό του, που είχε αφήσει για τον -κατά κόσμον- Marshall Mathers ώστε να συνθέσει ένα τραγούδι στο στούντιο ηχογράφησης του Russel Crowe. Έπαιξε ντραμς, κιθάρα και πιάνο, αλλά δεν τον ενημέρωσε κανείς για το τραγούδι μέχρι το τέλος του έτους, όταν επικοινώνησε μαζί του ο παραγωγός του Eminem, Emile Haynie:

«[Μέχρι] το Μάιο του 2017 βρισκόμουν στο Μεξικό και ο φίλος μου Emile, που κάνει πολλές παραγωγές για τον Eminem, μου είπε: ?Έβαλα μερικά ντραμς και διάφορα πράγματα στο τραγούδι «River» που έγραψες?. Θα του το στείλεις;?»

Σύντομα, ο Ed Sheeran και ο Emile Haynie βελτίωσαν το τραγούδι και ο τραγουδιστής αργότερα είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Eminem στο Ντιτρόιτ. «Είναι ένας τόσο γλυκός, ταλαντούχος τύπος ? Είναι μια πόρτα που σκέφτηκα ότι ήταν κλειστή και μόλις άνοιξε τυχαία», σχολιάζει.

Πρόσφατα, ο Ed Sheeran συνάντησε την Taylor Swift στο «End Game» και συνεργάστηκε επιπλέον με την Beyonc? σε μία νέα εκδοχή του «Perfect», που στέκεται αφορμή για άλλη μία σπουδαία συνύπαρξη, με τον Andrea Bocelli.

 top
Επικοινωνία

93,4 Radio Dee Jay
Προφ. Ηλία 14, Πρέβεζα 481 00
T. 2682023809, F. 2682301347
email: info@radio-dj.gr

Διαφημιστικό Τμήμα

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο 93,4 Radio Dee Jay

Ακολουθήστε μας