πίσω

Taylor Swift: Η περιοδεία θα είναι (τελικά) η πιο κερδοφόρα όλων των εποχών

Αντικείμενο διαφωνίας έχει γίνει η επερχόμενη περιοδεία της Taylor Swift, με τις νέες προβλέψεις να είναι εντελώς διαφορετικές.

 

Το δυσοίωνο δημοσίευμα της «New York Post» για την περιοδεία της Taylor Swiftκαταρρίπτεται άμεσα από το «Billboard».

Με μία επικεφαλίδα ότι το «Reputation Stadium Tour» θα είναι? «καταστροφή», η εφημερίδα είχε επικαλεστεί «εμπιστευτική πηγή από τη μουσική βιομηχανία» που υποστήριξε ότι «οι πωλήσεις μέχρι στιγμής είναι μεγάλη απογοήτευση». «Υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, εισιτήρια για κάθε show», πρόσθεσε.

 

Οι αιτίες που παρατέθηκαν ήταν το υψηλό κόστος και το αμφιλεγόμενο σύστημα διάθεσης εισιτηρίων, όπου όσοι θαυμαστές της Taylor Swift έχουν προ-παραγγείλει το «reputation» ή έχουν αγοράσει merchandise εμπορεύματα, έχουν πρόσβαση σε καλύτερα εισιτήρια.

Το «Billboard» δίνει απάντηση γρήγορα και ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο.

Ναι μεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα χιλιάδες εισιτήρια για όλες τις συναυλίες, σε μεγάλη αντίθεση με την περιοδεία για το «1989» όπου το sold-out ήταν θέμα λίγων λεπτών, αλλά αυτό οφείλεται σε ένα πρόγραμμα πωλήσεων που εμποδίζει τα bots από τη μαζική αγορά εισιτηρίων που θα πωληθούν εκ νέου σε υψηλότερη τιμή.

Αντ? αυτού, η Taylor Swift θέλει να εξασφαλίσει ότι πρόσβαση στα εισιτήρια θα έχουν οι αληθινοί οπαδοί της.

Η ιδέα να χρεωθεί αυτό που θα καταλήξει τελικά να πληρώνει ο κόσμος στη δευτερεύουσα (έως «μαύρη») αγορά, διασφαλίζει τα έσοδα της Taylor Swift το καθιστά πιο δύσκολο για τους επιτήδειους να κάνουν το έργο τους.

Ενώ η πρακτική μετατοπίζει τις δαπάνες προς τον εκάστοτε καλλιτέχνη, αρκετοί επαγγελματίες από τον τομέα έκδοσης εισιτηρίων ανησυχούν για το πώς οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων της pop star θα επηρεάσουν τους καταναλωτές, όπως τονίζει το «Billboard».

Η μουσική ιστοσελίδα προσθέτει ότι η Taylor Swift αναμένεται να πουλήσει εισιτήρια αξίας 7,5 έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε κάθε συναυλία. Σε συνδυασμό με τα έξι shows στην Ευρώπη και τα πέντε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια θα κερδίσει περίπου 390 με 510 εκατομμύρια από το «Reputation Stadium Tour», όπως υπολογίζουν οι  εκτιμήσεις.

Με τη συγκεκριμένη συγκομιδή, η Taylor Swift θα έχει πραγματοποιήσει μία από τις περιοδείες με τα μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών, βάσει των δεδομένων στο «Billboard Boxscores».

 top
Επικοινωνία

93,4 Radio Dee Jay
Προφ. Ηλία 14, Πρέβεζα 481 00
T. 2682023809, F. 2682301347
email: info@radio-dj.gr

Διαφημιστικό Τμήμα

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο 93,4 Radio Dee Jay

Ακολουθήστε μας